Контакти

03045, м. Київ,
вул. Новопирогівська, 64A
тел.: +38 044 259 37 10,
факс: +38 044 259 55 25 mail@brokcenter.com.ua

«Слуги народу» дістали росіян (7 відео)

“Слуги народу” дістали росіян

В даний час Федерація автомобілістів Росії проводить всеросійську акцію, спрямовану проти проїзду чиновників не за правилами ПДР. Але «неорганізовані» автомобілісти запропонували свій, як нам здається, не менш ефективний засіб боротьби зі спецсигналами віпів, вдаривши по них найстрашнішою зброєю — сміхом.
Російська блогосфера досить жваво відреагувала на заклик Федерації автомобілістів Росії підтримати акцію проти мигалок чиновників. В Інтернеті розгорнулося активне обговорення методів боротьби. Багато автомобілістів висловили готовність сигналити в клаксон, якщо машина з мигалкою виїжджає на зустрічну смугу. А хтось пропонує нові ідеї, як це зробив, наприклад, журналіст Сергій Пархоменко, який описав на одному з блогів доволі кумедний спосіб боротьби з мигалками — глобальний флеш-моб з використанням дитячих синіх ведерец на дахах звичайних машин.
«Уявляю собі тисячі й тисячі членів» Товариства синіх ведерок «, що виїжджають вранці на роботу. І нещасних, переляканих власників синього ліхтаря, що крадуться в цьому потоці під регіт і гудки сусідів», — міркує він. — Мені здається, це могло б стати початком нового масового руху «.
Ідея Пархоменко вже випробувана в дії. Якийсь водій попросив у свого п’ятирічного сина напрокат синеньке відерце для пісочниці. За розміром воно точнісінько в точку таке ж, як стандартний ліхтар мигалки з даху авто чиновників. Чоловік причепив це відерце на дах своєї машини. Подальше можна побачити на відео. «Даішники розуміють, що тут щось не те, — коментує блогер, — силкуються придумати привід, щоб змусити зняти відерце з даху. Але причепитися їм абсолютно ні до чого. Ніяких правил ніхто не порушив. Ні в одному законі не сказано, що синенькі відерця для пісочниці не можна возити на дахах автомобілів «.
У підсумку всі сміються, і «ідіотизм мигалконосіння як явища стає всім ще більш очевидний».
Нагадаємо, у вівторок, 13 квітня, у більш ніж в 50 російських містах почалася безстрокова акція Федерації автовласників Росії проти мигалок. Активісти руху вимагають скасувати спецсигнали для персональних машин держструктур, що не мають відомчої розмальовки. У рамках акції будуть роздаватися листівки та наклейки з гаслами «Слуга народу — знімай мигалку» і «Мигалки — ганьба для Росії». Водіїв закликали супроводжувати машини з мигалками, якщо вони виїжджають на зустрічну смугу, сигналами клаксонів.
Відповідно до останнього розпорядженням прем’єр-міністра Володимира Путіна, кількість автомобілів, обладнаних проблисковими маячками, в Росії скорочено до 964. Однак насправді таких машин набагато більше. Газета «Ведомости» має в своєму розпорядженні фотографіями 1201 такого автомобіля, в ФАР ж нарахували понад 1800 мигалок.